keskiviikko 16. syyskuuta 2020

Talon katto

 TALON KATON MAALAUS JA KIINNITYS

Talon rakennus alkaa olla siinä vaiheessa, että on aika saada katto valmiiksi ja paikoilleen, ettei syyssateet pääse sisälle.

Talossa oli jo valmiina katon toinen puolisko kun ostin sen itselleni. Etulevykin oli valmiiksi leikattu vanerista. Tein kattoon saumat mäntyrimoista, jotta se näyttäisi peltikatolta. Ostin pari saranaa ja laitoin etulevyn kiinni. Halusin laittaa pianosaranan, joka olisi siistimpi. Pianosaranan syvyys oli kuitenkin liian kapea ruuvien kiinnittämiseksi. 

Seuraavaksi maalasin katon mustalla kalkkimaalilla. Hioin talon kattoa hiomapaperilla, että siitä tulisi vanhemman näköinen. Nyt se näyttää kuitenkin enemmän huopakatolta kuin peltikatolta. Tein myös otsalaudat Bilteman puutikuista. Otsalaudat meinasivat tulla liian lähelle etuseinää, koska en osannut huomioida, että talon etuseinä puuttuu vielä. 
Laitoin saranat "väärin päin", koska kierteet upposivat hyvin katon rakoon piiloon. Nyt katto pysyy myös saranoiden varassa puoliksi auki, joten mitään tukea ei tarvitse rakentaa kannattelemaan kattolevyä.



Tämä oli yllättävän helppo ja nopea homma 😀 Seuraavaksi etukannen kiinnitys ja ikkunoiden viimeistely.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti