maanantai 4. toukokuuta 2020

Maalia ja laskukoneen osia

Maailma on täynnä erilaisia materiaaleja ministelijälle.

Lupasin kertoa tässä postauksessa uuden nukkekodin rakentamisesta, mutta odottelen vielä yhtä tietoa ennen kuin julkaisen tekstin.

Mutta nyt alkaa homma lähteä lapasesta materiaalien suhteen. Askarteluhuoneen nurkat on niin täynnä erilaisia materiaaleja, että voisin rakentaa kymmenen nukkekotia. Eilen purin vanhan laskimen ja otin talteen näppäimet ja liukuesteet laskimen pohjasta. Mielessä on paljon ideoita. Materiaalin määrä ja harrastukseen käytettävä aika eivät nyt vain kohtaa.


Kaappeja siivotessa heitin pois vanhoja rintsikoita. Tai en siis heittänyt pois. Pari viikkoa sitten kävin Prismassa, ja käteen jäi tomaattien lisäksi muutama pintäkäsittelyaine. 
 

Nukkekodin kalusteissa käytän pääasiassa askartelukaupoista löytyviä akryylimaaleja. Niillä voi maalata huokoisiakin pintoja, ja pensselit voi pestä vedellä. Puuvahat ja petsit ovat kalliimpia mutta kestäviä, ja niillä saa erilaisia sävyjä.
Kuvassa näkyvä Osmo color on kalustepuuvaha puupinnoille. Se on kasvi- ja luonnonvahapohjainen, joten ei tarvitse pellätä myrkkyjä lasten ja lemmikkien kanssa. Pensselin puhdistukseen tarvitaan lakkabensiiniä.
Bloom Petsi on tarkoitettu puun sävyttämiseen. Jälkikäsittelyä ei tarvitse tehdä lakalla, ellei halua kovaa kulutusta kestävää pintaa. Petsi on vesiohenteinen, joten pensselit voi pestä vedellä.
Lidlistä löysin askartelumaali Marabu Crea Boxin Stone Effect Kiviefekti tahnaa. Tahnassa on hiekkahippusia, joten pinnasta tulee karhea. En ole vielä päässyt kokeilemaan, mutta mielenkiintoinen materiaali vaikka talon sokkelin tai takan pintaan.

Teen pintamateriaaliaineista aina väritikut, niin näkee paremmin lopputulosta.

Materiaaleja on ihan loputtomasti. Kaikkea ei tosiaankaan tarvitse ostaa. Pahvia, muovia, laskukoneen osia, vanhoja rannekelloja, kalastusvieheen osia jne. Laatikoistani löytyy muuten parituhatta tölkkiklipsiä......

Jos sinulla on vinkki nukkekodin rakentamiseen käytettävistä materiaaleista, niin kerrothan muillekin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti