lauantai 9. toukokuuta 2020

Uusi nukkekodin rakennusprojekti alkaa tästä!

Huikeaa aloittaa uuden talon rakentaminen!

Suunnitelmissani oli rakentaa oma nukketalo ihan itse, mutta tämä talo tuli kohdalle oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Ostin tämän talon puolivalmiina Nukkekotikirppikseltä vuosi sitten. Talo on ihan täydellinen seuraavaksi projektikseni. 


Talon on rakentanut Saana. En uskalla kuvitellakaan, kuinka monta ilon ja odotuksen hetkeä tähän on jo laitettu. Keittiötuvassa on upea leivinuuni. Talossa on myös kattolevy ja etuseinät, jotka tulevat saranoilla kiinni. Mittasuhde on n. 1:12. Talo on metrin levyinen ja 67 cm korkea. 

Kyselin Saanalta hänen ajatuksiaan ja suunnitelmiaan talon rakentamisesta:

"Aloitin rakentamaan nukkekotia jo vuosia sitten. Halusin ison talon isoilla huoneilla, portaikolla ja tietyllä huoneiden järjestyksellä. Valmiista kauppojen valikoimista ei löytynyt mieleistä, joten päätin rakentaa itse. Halusin suomalaisen puutalon ranskalaisromanttisella vivahteella. Keittiön keskipisteeksi suunnittelin ison, muuratun puulieden leivinuuneineen. Tämä detalji on edelleen mielestäni erityisen tunnelmallinen ja onnistunut. Myös portaikon alla oleva komero on jäänyt mieleeni yhtenä talon mielenkiintoisimpana yksityiskohtana. Asuukohan siellä portaikon alla kodin henki?

Nukketkoti siirtyi elämän käänteiden aikana ennen valmistumistaan varastoon, ja on kulkenut mukana useamman asunnon varastossa. Joka kerta sen nähdessäni olen miettinyt, että "joku päivä vielä viimeistelen tuon". Sitä päivää ei kuitenkaan koskaan tullut. Polte harrastuksen jatkamiselle on edelleen, mutta minulle sen aika on myöhemmin elämässä. Päätin viimein että talon on parempi päästä jollekin muulle harrastajalle, joka rakastaen jatkaa projektia omanlaisekseen. Talo kuuluu jonkun kotiin tärkeälle paikalle, ei varastoon odottemaan. Oli ihana nähdä se innokas vastaanotto jonka Hanna talolle antoi stä hakiessaan. Toivottavasti Hanna saat siitä itsellesi iloa pitkäksi aikaa ja rakennat sen historian päälle omanlaisesi ja oman näköisesi nukkekodin." Terveisin, Saana

Tästä menneestä historiasta lähden rakentamaan tulevaa historiaa. Olen kyllä ihan töpinöissäni kaikista päässä pyörivistä ideoista. Mutta hyvin samoihin ajatuksiin menee Saanan ja minun mietteet talon hengestä.

Seuraavassa postauksessa kerron omista ajatuksistani liittyen talon nimeen, väriin ja sisustukseen.

Mukavia nukkekodin suuunnitteluhetkiä teille kaikille innokkaille harrastajille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti